Anadolu Sigorta Kütüphaneleri Projesi Başladı

Anadolu Sigorta, nitelikli eğitimin her çocuğun hakkı olduğu düşüncesiyle, ihtiyacı olan okullarda kütüphane kurma projesini başlattı. İlk etapta Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Beykoz ilçesinde bulunan üç ortaokula kurulan kütüphaneler, İş Bankası Kültür yayınlarından temin edilen kitaplarla donatılırken, kitaplara ilave olarak masa, sandalye, kitaplık gibi mobilya ihtiyaçları da karşılandı. Proje kapsamında tamamlanan ilk üç kütüphane Beykoz’daki okullarda hizmete açıldı.

 

Gerek ana faaliyet alanı gerekse sosyal sorumluluk projelerinde sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşımla hareket eden Anadolu Sigorta, bu bakış açısıyla yeni bir proje başlattı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın “Kapsayıcı ve hakkaniyete dayanan nitelikli eğitimi sağlamak ve herkes için yaşam boyu öğrenim fırsatlarını teşvik etmek” olan dördüncü maddesi esas alınarak hayata geçirilen Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesiyle, ihtiyacı olan okullarda kütüphane kurmak için yola çıkıldı. 

Bu sene özelinde Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile üç ortaokul belirlenerek ilk kütüphaneler tamamlandı. Proje kapsamında kütüphaneler İş Bankası Kültür yayınlarından temin edilen kitaplarla donatıldı. Kitaplara ilave olarak okulların masa, sandalye, kitaplık gibi mobilya ihtiyaçları da karşılanarak bitmiş bir kütüphane teslim edildi. 

İlk adımda Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile üç ortaokul belirlendi

Anadolu Sigorta Kütüphaneleri projesinin ilk kütüphanelerinin açılışı Beykoz Şehit Hasan Kaya Ortaokulu’nda düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, “Atatürk’ün talimatıyla kurulan bir şirket olarak, bu topraklara olan sorumluluğumuzun bilinciyle topluma değer katan çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden beri toplumsal refaha destek veriyor, toplumsal beklenti ve ihtiyaçlara yönelik, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Bu vizyonumuzun bir uzantısı olarak ve nitelikli eğitimin her çocuğun hakkı olduğu düşüncesiyle, Cumhuriyetimizin 100. yılında, “Anadolu Sigorta Kütüphaneleri” projesini başlatarak kurumsal sosyal sorumluluk projelerimize bir yenisini daha ekledik. Uzun soluklu planladığımız projemizle, Beykoz ilçesinde başlattığımız projeyi başka bölgelerle genişletmeyi   ve yeni kütüphaneleri okullarımıza kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Açılışta konuşma yapan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sevcenur Özcan ise; “İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında bilgi çok hızlı ve sürekli gelişip değişiyor. Okullar, verdikleri eğitimle öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunurken sundukları kütüphane hizmetleriyle de kültürel ve sosyal becerilerinin kazandırılmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca öğrenciler, kendileri için anlamlı bilgileri araştırabildiklerinde daha hızlı öğrenmekle kalmayıp, okuryazarlık becerilerini de hızla geliştiriyor. Kütüphaneler, okulların temel yapı taşlarından biridir. Kütüphaneler sadece öğrencilerin bilgiye ulaştıkları yer değil sağladığı sosyal faaliyetler de etkili bir iletişimin gerçekleştiği yer olarak algılanmalıdır. Kütüphanenin sunduğu sosyal faaliyetler ile öğrenciler bedensel ve ruhsal olarak kendilerini geliştirirken etkili iletişim kurmayı, kültürel yönden kendini geliştirmeyi, toplum içerisinde uyum sağlamayı, iş birliğinde bulunmayı ve motivasyonunu yüksek tutmayı öğreniyorlar.

Öğrencilerimize bu bağlamda destek sağlayan, olumlu okul iklimi oluşturup öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek için sağladıkları imkândan ötürü Anadolu Sigorta’ya teşekkür ederiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı